Starbucks: Ανοίγει 6,000 μαγαζιά στην Κίνα!


Η Starbucks Corp. παρουσίασε ένα τολμηρό σχέδιο, με στόχο να τριπλασιάσει τα έσοδά της στην Κίνα μέσα τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια περίοδο που άλλες αμερικανικές εταιρείες ανησυχούν ότι οι υποβόσκουσες εμπορικές εντάσεις που ίσως διαταράξουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Η Starbucks σχεδιάζει να εστιάσει στους Κινέζους εργαζομένους τους, και την πελατειακή τους βάση, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Kevin Johnson, σε συνέντευξή του στη Σαγκάη την περασμένη Τρίτη. Ο τιτάνας στον χώρο του καφέ παρουσίασε τα σχέδιά του να αναδειχθεί στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα τροφίμων του εξωτερικού στην Κίνα, ανοίγοντας ένα νέο κατάστημα κάθε 15 ώρες μέχρι το 2022.

Η εταιρεία σκοπεύει να έχει 6.000 καταστήματα στην ηπειρωτική Κίνα, σε σύγκριση με έναν προηγούμενο στόχο 5.000 καταστημάτων έως το 2021 που είχε θέσει παλαιότερα.

«Η Κίνα προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες στη Starbucks», δήλωσε ο Johnson, καθώς η αλυσίδα ξεκίνησε ένα διήμερο συνέδριο επενδυτών στη Σαγκάη, το πρώτο που πραγματοποιείται εκτός των ΗΠΑ. «Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το τι συμβαίνει στη γεωπολιτική κατάσταση. Δεν έχουμε ανοσία σ’ αυτό, αλλά προτιμάμε να υιοθετούμε μια μακροπρόθεσμη θέαση των πραγμάτων».

Πηγή: bizjournals

Σχόλια